Pe data de 13 februarie 2007, General Electric (GE) și General Imaging Co. au anunțat încheierea unui interesant acord de licențiere, prin care – sub respectabila siglă GE – General Imaging va proiecta, va produce și va distribui o linie complet nouă de aparate foto digitale. De remarcat că TOATE modelele acestei linii vor beneficia de modul de stabilizare a imaginii, sensibilitate ISO înaltă și software integrat pentru producerea de fotografii panoramice.
În privința celorlalte specificații tehnice, cele mai simple dintre camere vor avea o rezoluție de 7 megapixeli, zoom optic de 5X și un LCD cu diagonala de 6,5 cm. Versiunile de top vor oferi o rezoluție de 12 megapixeli și un eran LCD de 7,5 cm. Din viitoarea linie nu va lipsi nici indispensabila imprimantă foto. Deocamdată vă lăsăm să vă delectați doar cu fotografia aparatelor recent anunțate. Promitem să revenim cu mai multe detalii după lansarea oficială, în carne și plastic, preconizată a avea loc cu ocazia viitoarei ediții a Photo Marketing Association Trade Show, pe 8 martie, în Las Vegas.
Unde este știrea?
Cei mai mulți dintre voi ați mai văzut camere foto. Unele dintre ele cu un design încă și mai interesant. Nu de aceea vi le-am arătat pe acestea. Ca să fim sinceri, de General Imaging nu am auzit pînă acum. Dar suntem convinși că vom mai auzi de acum înainte, în urma mariajului-surpriză cu General Electric. Pentru că aici este partea zemoasă, de impact, a acestei știri. General Electric nu a mai produs camere foto până în acest moment. Decizia de a intra pe o piață deja consolidată echivalează cu o declarație de război, atunci cînd vine din partea unui jucător de magnitudinea lui General Electric.
Celor care nu își amintesc momentan acest detaliu, să le spunem că General Electric (GE) este compania fondată de Thomas Alva Edison în 1876 pentru a produce primele becuri electrice și alte asemenea minunății tehnologice ale epocii. În cei 130 de ani scurși de atunci, firma a crescut într-un uriaș conglomerat, desfășurînd nu doar afaceri legate de echipamente electrice (de la becuri la eletrocasnice și aparate de aer condiționat), ci aventurîndu-se cu succes în industria media (unde este considerată a fi cel de-al treilea jucător mondial) sau în domeniul energiilor alternative (cu precădere ), precum și într-un lung șir de alte industrii sau servicii.
Un ultim fapt, mai degrabă picant, dar nu lipsit de greutate… ba, dimpotrivă. Conform Internal Revenue Service (administrația fiscală a SUA), declarația fiscală pe ultimul an a firmei General Electric a atins aproximativ 24 000 de pagini. Noroc că există forma electronică, de 237 MB, iar aceasta poate fi stocată pe un singur CD.